fredag, september 01, 2006

helgplaner:

Åker till landet i helgen.

Den lilla meningen är så otroligt maffig att säga! Vårt lilla hus har verkligen gett en ny dimension i vårt liv, vi är SÅ nöjda med det.

Om ett hus kan vara snällt så är det just så man får beskriva vår stuga! Det välkomnar oss och låter oss få distans till saker, hjälper oss att prioritera bort trams och att se det viktiga i livet; kärleken, familjen & hälsan. Det får maken att visa upp charmerande sidor jag inte sett på länge och när jag ser mig själv i spegeln där ute är det verkligen inte den gråsugga som tenderar att dyka upp i stan.

Vi har verkligen bott in oss ordentligt under sommaren, med semester och lite sparade föräldradagar blev det hela fem veckor där ute. Huset var ju verkligen i toppskick när vi tog över det så det har inte hängt några ”måsten” över oss. Istället har vi kunnat roa oss med små projekt för att göra det mysigt, trevligt & praktiskt på vårt vis; vi har pysslat med gardiner och tavlor, grävt bort en del tantiga buskar till förmån för bärbuskar, installerat en tvättmaskin, ordnat med en våningssäng till killarna och en liten juniorsäng till LillStumpan. Från att ha varit ganska anonymt känns det nu att det är vår familj som bor där!

Barnen har också funnit sig väl tillrätta, även sedan nyhetens behag lagt sig känns de tillfreds. Plocka några blåbär, slöa i hängmattan, bada lite, kolla brevlådan, läsa om en gammal Kalle Anka, baka en paj, kicka boll, gräva bort buskar, rota runt i snickarboden…. Härlig kontrast mot den inrutade vardagen. Alla tre sken upp som små solar när de fick höra planen för helgen!

När vi sticker i eftermiddag behöver vi inte ha gigantisk packning, det finns både bad- och regnkläder och det mesta däremellan. Vi behöver inte ladda med massa mat för i frys och skafferi är det hyggligt påfyllt. Vi får väl dra upp termostaten lite, men sen är det bara att sätta på thévattnet och njuta av solnedgången.

Livskvalitet.

Etiketter:

1 Comments:

Blogger Runt 40 said...

Mitt tips: börja leta! Det tog oss två långa år att hitta rätt ställe.
Det tar ca två timmar port till port. Känns helt OK, längre hade varit för långt för en vanlig helg.

8:26 fm  

Skicka en kommentar

<< Home