torsdag, januari 11, 2007

till tandläkaren

I LillStumpans väld är ett tandläkarbesök det allra mest fantastiska man kan vara med om. Hmm – lustig unge!
Nåja, storebrorsan B springer ju till käftis titt som tätt på grund av sin tandställning och LillStumpan har varit med och sett hiss-stolen, tandläkarens glittriga instrument och fräcka munskydd. Hennes ögon har glittrat när hon beskådat allt glitter, blink, surr och plask!

Och så äntligen - igår kom en helt egen kallelse till paradiset! Kallelse förresten – i hennes ögon var det ett inbjudningskort! Att just hon är kallad/bjuden till samma läkare och kommer att få sitta i samma stol och gapa lika stort som brorsan med lampan riktad rakt mot sin lilla mun! Lycka – lycka – lycka!

Så nu är det ”leka tandläkare” som gäller; hela familjen får gapa, borsta, borstas och gapa ännu mer. Brorsan B - som fällt många tårar över sina pliggar – är utnämnd till expert och han spelar tappert med och berättar & visar om och om igen hur det går till. Det är ett verkligt hjältedåd eftersom jag vet hur mycket han avskyr alltihop.

Är det inte vackert vilka former lycka & syskonkärlek kan ta sig en vanlig vardag i gråa januari?!

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Medelålders mode said...

Åh, det är kul så länge de har den inställningen till tandläkaren.
Minns alla våra 4 första tandläkarbesök.
Storasyster var lycklig och pratade oavbrutet med personalen som trodde att hon skulle bli skådespelerska. Mellansyster hade redan hål i framtänderna, vilket vi mycket väl visste när vi kom dit. Jag hävdade att hennes tänder sett skadade ut i emaljen enda sen de kom fram men sköterska "skällde" ut mig och visade hemska bilder på barns uppruttna tänder pga godis, läsk och dåliga föräldrar. Jag gick gråtfärdig därifrån.
Lillebror ville inte sitta i stolen och sa inte ett ljud. Öppnade munnen med nöd och näppe.
Lillpluttan var salig att få gå dit men blev lite blyg i själva stolen.

11:21 fm  
Blogger Runt 40 said...

Stort steg i små människors liv!

12:08 em  

Skicka en kommentar

<< Home