måndag, september 11, 2006

september

September är en månad då saker händer. Vissa är världsrubriker, andra handlar om landet Sverige eller min egen privata sfär. Det enda de har gemensamt är att det är händelser som väcker tankar hos mig.

* Valet 2006. Blir det regimskifte eller ej? Jag tänker självklart rösta, det är en demokratisk rättig- och skyldighet. Sen kan jag dock i mitt stilla sinne fundera på hur pass mycket ena eller andra resultatet kommer att påverka just mig.

* Mordet på Anna Lindh 2003. Kom man någonsin fram till om det fanns någon politiskt bakom eller om det hela var en - i brist på annat ord - slump?

* World Trade Center 2001. Flygplanen in i skyskraporna. Vad ska man säga? Går det att begripa överhuvudtaget?

* Födelsen av mina söner 1995. Inget som blev någon tidningsrubrik men för mig personligen innebar det att livet vändes fullständigt upp&ner.

* 1966 – mitt eget födelseår. Är jag den jag var menad att bli? Var det nödvändigt av mina föräldrar att senare berätta för mig hur ful jag var som nyfödd?

Etiketter:

3 Comments:

Blogger Medelålders mode said...

Kanske inte så kul att vara född ful, men åt andra hållet är inte så kul heller. Jag får alltid höra: "Ja, det var du som var så söt som BARN."
Men hallå, idag då???

9:38 fm  
Blogger Runt 40 said...

De har nog bara glömt ordet "redan" - "..du som var så söt REDAN som barn". Du är säkert ÄNNU sötare idag!

10:58 fm  
Blogger Medelålders mode said...

Ha:))
Om det ändå var så väl.

4:43 em  

Skicka en kommentar

<< Home