måndag, juni 26, 2006

första helgen på landet

Det var magiskt att kliva över tröskeln i torsdags kväll.

Huset tog emot oss med öppen famn; nyskurat med doften av Ajax fortfarande kvar. Allt iordninggjort på det sätt bara en riktig husmor kan ordna; varenda millimeter renskrubbad, de kvarlämnade möblerna på parad, gardinerna nystrukna.

Tillsammans inspekterade vi ägorna – gick längs tomtgränsen – och försökte fatta; det här är VÅRT!

Trots den sena timmen var det lätt att lite provisoriskt komma på plats för natten, några madrasser här, en snabbt hopmonterad säng där. Efter lite letande fick vi igång varmvattenberedaren och hittade också de flesta nycklarna. Pojkarna somnade tätt intill varandra så som de inte gjort på många år, LillStumpan lade sig bekvämt på tvären mellan maken och mig. Vi sov som grisar fram till att solen väckte oss…

Sedan dess har det gått i ett; vi har packat upp och installerat oss, utforskat förråd & skjul, deltagit i midsommarfirande med dans & tipspromenad, testat stora grillen som vi fick med på köpet, hittat bästa hängmatteträden, lyckats få igång digitalboxen så pojkarna kunde se fotbollen, hälsat på grannarna, jagat myggor, haft vattenkrig med slangen, börjat fylla skåpen med konserver…

Men mest av allt har vi bara suttit stilla och FÖRUNDRATS över alltihop. Det här är verkligen det vi drömt om när vi åkt kors och tvärs och letat. Det är ett sådant här ställe vi haft i sinnet när tidningen ”Allt om Fritidshus” trillat ner i brevlådan och det är hit vi längtat när stormarna nästan vält omkull oss.

Inför nästa helg har vi en lång lista med saker som vi inbillar oss att vi behöver komplettera hushållet med, men egentligen känns inget bråttom nu. Vi klarar oss bra.

Etiketter:

1 Comments:

Blogger Runt 40 said...

Jag är ju lite hemlig av mig så att lägga ut bild känns att outa lite för mycket. Men något ska väl gå att ordna - återkommer!

9:37 fm  

Skicka en kommentar

<< Home