måndag, juni 19, 2006

listor

Skriver långa listor på allt som ska göras, allt jag måste komma ihåg, allt som ska packas, alla som ska ringas…

Det är elbolag, boka lastbil, kuddar & filtar & påslakan till alla, digitalbox för att få igång TVn, fotogenlampor, lagfarten, glödlampor & toapapper, instruktioner till varmvattenberedaren, thé & kaffe så vi klarar flyttdagen, pottan, försäkring…

Egentligen spelar det mesta ingen roll, missar vi glödlamporna får vi väl njuta av sommarnattens ljus, fattar vi inte hur vattnet funkar får vi väl ringa förre ägaren. Banken och mäklaren sköter alla papper – det är mitt eget kontrollbehov som tvingar mig ha med det på listan. Världen rasar inte om inte listorna blir avbockade, vi klarar oss. Det fantastiska i det hela är ju att det här stället faktiskt är VÅRT nu!

Vi har tiden framför oss.

Det kommer att bli en annorlunda midsommar; helgen kommer tillbringas bland kartonger och med tillfälliga sovarrangemang. Vi har beslutat oss för att skynda långsamt, hinna njuta av det utlovade vackra vädret, ta oss tid att gå på sköna promenader och utforska närområdet, våga doppa tån i sjön. Inte jäkta för att allt ska komma på plats direkt. Låta killarna möta stället i sin takt, låta LillStumpan erövra territoriet på sitt sätt.


Tids nog kommer allt komma på plats.

Men ännu är det ett par dagar tills det smäller, så det är väl bara att inse att som terapi fram till dess skriver jag vidare på mina listor!

Etiketter: