onsdag, juni 07, 2006

skeptisk

Mifflan var skeptisk men körde ändå vilket gör mig OERHÖRT smickrad!

Är SÅ glad över rapporten att det gick bra med limporna, kan inte låta bli att klippa in vad som står i en kommentar:
”Perfekt höga och ickebrända limpor. De doftar himmelskt och jag misstänker att de smakar lika bra. Det bästa av allt var att de liksom "skötte sig själva"”.

Det låter verkligen som en så´n där äppelkäck fras som en klassisk housewife av årgång 1952 skulle kunna kläcka ur sig! En housewife med alla hårstrån på plats och förkläde utan en skrynkla?!

Men nu har ni det från någon annan än mig – bakning behöver inte vara jobbigt eller komplicerat.

Peppad av detta lägger jag till en liten överkurs för den som känner sig varm i kläderna:

Ersätt linfröna med något av följande så blir det en helt annan limpa, ”same same but different”:
1 dl fint rårivna morötter
1 dl havregrynsgröt
1½ dl solrosfrön (lustigt nog gör dessa att limporna jäser mer på höjden än på längden/bredden?)
1 dl lingonsylt
Lite surdegskultur

Eller kolla runt i köket om det finns något annat som verkar spännande; oliver? Soltorkade tomater? Örter & vitlök?

Smarrigt blir det!

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Himlars. Jag han påbörja en laddning till innan jag läste överkursinstruktionen. (Det blev ju en jästhalva över...)

Vill bara hälsa att brödet gick hem hos min fyraåring - hon som normalt bara äter pålägget...

Äppelkäck! - moi?
Jag förstår ingenting :)

1:52 fm  
Blogger Runt 40 said...

Finns det ett bättre betyg än "godkänt" från en fyraårig domare?
Inte i min värld!
:-)

7:53 fm  

Skicka en kommentar

<< Home