onsdag, mars 08, 2006

i bokhyllan

Litet boktips; "Andalusiska citroner – ett nytt liv uppe i bergen utanför Granada" av Chris Stewart. Redan titeln får det att vattnas i munnen!

Klipper helt fräckt in vad som står om boken på Bokus:
Varför bli rockstjärna och miljonär när man kan få allt det här?
I Andalusiska citroner berättar Chris Stewart, före detta trummis i rockbandet Genesis, om hur han och hans fru förverkligade sitt livs dröm; att bosätta sig i spanska Andalusien. Att köpa en fallfärdig gård, utan vare sig rinnande vatten, elektricitet eller ordentlig tillfartsväg, var förvisso ett vågspel. Men de har aldrig ångrat sitt beslut.
Med humor, charm och en god portion självironi guidar Chris Stewart oss genom framgångar och missöden till ett både tufft och idylliskt liv på hänförande vacker plats.
Chris Stewart var med och bildade Genesis men slutade i bandet redan när han var sjutton år. Efter det har han bland annat arbetat som fårklippare i England och Sverige och som författare till resehandböcker. Sedan 1988 bor familjen Stewart på fårfarmen El Valero i Andalusiens bergstrakter.

Mer behöver inte sägas; den som känner sig sugen på lite måbra-litteratur kommer inte bli besviken.

Om jag skulle börja helt från noll med min bokhylla - utan en enda bok alltså – så skulle den här boken hamna där direkt. Övriga måsten skulle vara:

* Karen Kingston: "Rensa i röran"
* Lotta Brinck: "Det vegetariska köket" (finns nu också som pocket för futtiga 70-80 kr)
* Kay Pollak: "Att välja glädje"
* Jennie Sjögren m.fl: De tre böckerna "Diagnos Duktig", "Ordination: vardagsfeminism" och "Lycka till!"
* Agneta Nyholm Winqvist: "Feng Shui för svenska hem"
* Deborah Johnson: "Mothering Twins"

…och så förmodligen några (men inte allför många) till jag inte kommer på just nu…!

Etiketter: