fredag, mars 10, 2006

husjakt

På materiella sidan är det ju bara en sak jag drömmer om; ett fritidshus.

Jag drömmer om ett hus att tillbringa helger och lov på, dit vi skulle kunna åka och andas ut. Ett bekvämt ställe med mycket luft och natur runt, ett ställe där barnen kan få cykla lite friare och hamra&spika utan att störa grannarna. Jag vill ha en trappa att sitta på och dricka kaffe. Maken vill ha två träd till sin hängmatta.

Hur svårt kan det vara? Jättesvårt tydligen.

Vi har hängt på Internet och letat och letat, men det verkar hopplöst. Det finns en massa fallfärdiga ruckel, många hemmaspikade korthus och ett antal överdådiga kåkar för miljoner – inget för oss.

De få objekt som faktiskt verkat perfekta har, när man kommit dit, visat sig ha något som man inte räknat med och verkligen inte är intresserad av; en granne har utan bygglov byggt en lada två cm från tomtgränsen, myggor i antal som gör att stället borde hamna i Guiness Rekordbok, fuktskador som måste dräneras ur – konstigheter mäklarna inte berättar förrän man står där.

Mäklare förresten, vilken samling! Av alla dessa som vi haft kontakt med är det en eller två som verkat seriösa och professionella, de övriga har varit hästhandlare som klippta ur Emil i Lönneberga.

Nu har i alla fall ett nytt hopp tänts; i helgen ska vi iväg och kolla något som inte ser perfekt ut men som skulle kunna vara något. Håll tummarna för att this is it!

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Lycka till!
Vi när också en sådan dröm, fast vi vill gärna att det ska ligga på lite sydligare breddgrader, söder om Rom någonstans, helst. Som du förstår lär vi få vänta ännu längre än ni :-)

12:49 fm  
Blogger Runt 40 said...

Ja, ni kan läsa hur det gick - suck. aha, jag är inte alls säker på att det går snabbare för oss än för er, det känns tröstlöst...
Maria - välkommen hit, kul med lite poesi!

8:32 fm  

Skicka en kommentar

<< Home