fredag, mars 31, 2006

tröstlöst

Möte om sonen skolan igår och den mörksvarta rullgardinen drogs ner. En timmes diskussion om problem, om situationer som inte fungerar, om aktiviteter som inte utförs och om instruktioner som inte följs. Inte ett ord om hans möjligheter, hans speciella begåvningar, hans färdigheter.

Skolan som jag tidigare känt så stort förtroende för verkar ha tappat orken totalt och min slutsats kan bara bli att nu vill de bli av med honom. Eller hade de en dålig dag? FÅR de ha dåliga dagar på det viset?

Jag känner för att marschera dit, ta honom i hand och gå därifrån för att aldrig komma tillbaka igen. Själv lära honom det han behöver veta om Sveriges geografi och historia, pluttifikation och engelska.

Fast det går ju inte. Jag skulle bli tokig för han ÄR verkligen tålamodsprövande och krävande, dessutom behöver han andra vuxna runt sig än vi föräldrar.

Men var och hur ska vi hitta en lösning?

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

När man har utvecklingssamtal, alternativt har upptäckt att allt inte fungerar som det ska så att man måsta upprätta ett åtgärdsprogram för en elev, vet inte vilket ni sysslade med, då är DEN FÖRSTA punkten man ska ta upp "elevens starka sidor", för det har ju alla, och din son verkar ha gott om dem, SEDAN tar ma upp sådant som ej fungera och försöker hitta en lösning på dem, dvs. vad kan eleven göra, vad kan skolan göra, vad kan föräldrarna göra, finns det andra instanser att koppla in? Rättigheter, rättigheter, rättigheter, tjata på om detta med skolan. Han har RÄTTIGHETER: att få hjälp, all tänkbar, att skolan tar vara på hans positiva sidor och bygger på dem, rätt till extra personal, extra hjälp, annan pedagogik, you name it! Visst vore det enkelt om alla barn passade in i den mall som skolan sätter upp, men det finns så många olika sätt att lära sig saker på, bara att det blir BESVÄRLIGT för skolan, och då är det lättare att gnälla på eleven. Jag blir så frustrerad (syns det?). Kräv hjälp! Kräv att lärarna bygger på det han är bra på! Lusläs skollag och läroplan och kursplaner! Se till att de sköter sitt jobb!

12:20 fm  
Blogger Runt 40 said...

Aha, TACK för att du hjälper till att morska upp mig!
Och för att du pekar i vilken riktning vi ska börja, hur ska man veta när man "bara" är förälder??

9:18 fm  
Anonymous Anonym said...

Nej, det är förfärligt att man som förälder ska BEHÖVA veta. Det är skolans plikt att ta hand om det. Grr! Titta på www.skolverket.se, där ska både läroplan och skollag finnas med.

1:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home