söndag, januari 15, 2006

julgransplundring

Lyckligt hemkommen från stora företagets julgransplundring - phu!

Officiellt går det ut på att anställdas alla barn ska få komma och äta sig sockerstinna på bullar, glass & godis, det ska dansas runt gran och fiskas fiskdamm, hur gemytligt som helst. Inofficielllt handlar det förståss om att visa upp och inspektera; vems ungar uppför sig bäst resp sämst, vem har inte ens lyckats/brytt sig om att kamma ungens hår och hur gapig får man vara?

Alla charmpoäng går förståss till rara småflickor med prinsessklänning och trinda babypojkar med skjorta & fluga. Truliga ungdomar i ålderskategorin 10-12 och småkillar i kladdiga t-shirts som far runt-runt-runt får inte många poäng alls.

Mina då? Mellanstadiekillarna hade hyggligt snygga (och framför allt ofläckiga) tenniströjor och Lilla Stumpan hade klänning och hårspänne. De lyckades äta sitt fika utan att vare sig spilla, bråka eller girigt gama till sig för mycket, de lyckades också att med god min fiska fiskdamm och tacka tomten för godispåsen men vid långdansen, där tog det stopp - ICKE.

Hur som helst, jag kan gå till jobbet imorgon utan att riskera dryga gliringar, putslustiga kommentarer eller -hualigen - viskningar bakom ryggen.

Är jag krass & otacksam eller bara realistisk?

Förresten; anledningen till att vi går över huvud taget är att det faktiskt är rätt stämningsfullt med spelemän och stor gran! Vidare är fikat av femstjärning kvalitet och både fiskdammen & godispåsarna sällsynt välmatade - behövs fler skäl?!

Etiketter: , ,